Terug

Bericht

Doorstart Hoodlab Staatsliedenbuurt 2020

Het is even stil geweest, maar vanaf nu staan we weer aan, want Hoodlab is nog niet zo relevant geweest als vandaag de dag. Het thema Betekenisvol samenlevendoet niet onder. Gedwongen zijn we op zoek nieuwe betekenis in een onzekere periode, waarin verandering de enige constante is. We zijn ons niet eerder zo bewust geweest van onze onderlinge verbondenheid en hebben gemerkt hoe sterk lokaal weefsel ons weerbaar maakt tegen globale bedreigingen.

In stadsdeel Zuidoost experimenteren we met een covid proof Hoodlab. Wat mij tot nu toe opvalt is dat mensen enorm nieuwsgierig zijn, naar wat we aan het doen zijn. Hoodlab staat tegenover een buurthuiskamertje waar een multi-disciplinair buurtteam werkt, zodat mensen één loket hebben waar ze naar toe kunnen met al hun vragen (het heeft iets weg van de wegwijssalon). Het loopt tot nu toe nog niet echt storm. Hoodlab daarentegen.. Het grote verschil is, dat Hoodlab een open ruimte is zonder deur en dus zonder drempel. Het is een oegankelijke plek en mensen uiten dankbaarheid voor de warmte waarmee ze worden ontvangen en voor het contact, dat in deze tijd toch minder vanzelfsprekend is.

Jullie begrijpen, we staan te trappelen om naar de Staatsliedenbuurt te komen. De buurt is de afgelopen tijd super krachtig gebleken, met alle mensen die zijn opgestaan om hulp te bieden. Zo blijkt het dat er bij Amsterdam voor elkaar, meer dan 5000 aanmeldingen zijn geweest om buurtgenoten een helpende hand te bieden. Wat vrij schrijnend is, is dat er 1200 hulpvragen zijn gesteld, terwijl we weten hoe zeer problematiek is toegenomen onder kwetsbare bewoners.

Hoodlab zal tussen 19 augustus en 30 september te vinden zijn in de Staatsliedenbuurt. Het is een mooie kans om met nog meer mensen in contact te komen, om te kijken hoe de buurt van betekenis kan zijn voor hen en wat zij zelf kunnen betekenen voor de buurt. Wat speelt er nu precies en hoe spelen wij in op de ontwikkelingen die deze tijd met zich meebrengt?

In mijn volgende update, nodig ik jullie uit om samen programmering te maken voor de 6 weken dat Hoodlab in de Staatsliedenbuurt staat. We hopen dat jullie er net zo veel zin in hebben als wij.

Zwaai!
Gemiddelde (0 Stemmen)

Geen reacties gevonden..