Terug

Bericht

Hoodlab 2020 gaat door!

Haa Westerpark,

Allereerst, Hoodlab Westerpark 2020 gaat er komen! De financiering is bijna rond en het mooie is - met wat geduld, extra aandacht en energie - hebben we een breed draagvlak gecreëerd om Hoodlab te faciliteren. Benieuwd naar de locatie? Ergens in de Staatsliedenbuurt, waarover later meer.

Bij Hoodlab staat alles in het teken van bewoners. We leggen contact met zo veel mogelijk bewoners: jong - oud, kwetsbaar - krachtig, en alles daartussen in. We proberen niet alleen de mensen te betrekken die al een stem hebben of actief zijn in de buurt, maar juist ook de unusual suspects die we nog niet eerder zijn tegengekomen.

Hoodlab is een initiatief van Arjen Heus (PLYGRND.city), dat staat voor NeighbourHOOD+LABoratorium. Het is een blauwe container die 6 weken lang wordt opengesteld voor bewoners, om er thee en koffie te drinken, in gesprek te gaan, activiteiten te doen, maar ook om concepten te co-creëren, die de lokale behoeftes beantwoorden. Het formele- en informele netwerk komt in de leefwereld tot verbinding.

Bij de pilot Hoodlab Westerpark 2020 staat in dit nieuwe samenwerkingsverband betekenisvol samenlevencentraal. We onderzoeken hoe we bewoners kunnen faciliteren in..
..het gesprek en de verbindingen rondom betekenisvol leven.
..de exploratie van persoonlijke en collectieve behoeftes en relevante lokale themas
..de co-creatie van vitaliteits-verhogende concepten in de buurt
..duurzaam eigenaarschap rond deze concepten

In de voorbereiding op Hoodlab vormen we een beweging van mensen die willen meedoen. Dat kan op veel verschillende manieren: heel laagdrempelig door de ontwikkelingen te volgen, misschien dat je wilt meepraten over toekomstige ontwikkelingen in de buurt, of heb je specifieke themas waar je daadwerkelijk wat aan wilt gaan doen. Iedereen is welkom, met welke reden dan ook.

Heb je een idee of interessant onderwerp? Reageer op dit bericht, of stuur een mailtje: wendelatroll@gmail.com.

We houden jullie op de hoogte!
(0 Stemmen)

Geen reacties gevonden..