Samen Nuchter

Verslavingsprobleem heeft niet alleen gevolgen voor de persoon zelf, het beïnvloedt ook de levens van anderen om hem of haar heen. Waarschijnlijk heeft u al van alles geprobeerd, tot nu toe zonder blijvend resultaat. Dan kunt u waarschijnlijk wel wat steun gebruiken.

Voor wie is het programma?
Voor mensen waarvan een partner, kind, familielid of vriend alcohol- of drugsproblemen heeft.

Waarvoor kun je het programma gebruiken?
Leer in tien stappen omgaan met uw gebruikende naaste in Samen Nuchter. U leert onder andere op een effectieve manier te communiceren met uw naaste, hoe u uw naaste motiveert om de juiste hulp te zoeken en u krijgt meer regie over uw eigen leven.
- Je krijgt meer regie over uw eigen leven.
- Je leert vaardigheden voor het omgaan met veel voorkomende lastige situaties
- Je leert op een effectieve manier communiceren met uw naaste
- Je motiveert uw naaste om de juiste hulp te zoeken
- Je vindt steun van lotgenoten in het forum

Wat kan het programma?
U gaat in Samen Nuchter aan de slag met een aantal themas. Zo leert u bijvoorbeeld op een effectieve manier communiceren met uw naaste. Ook leert u hoe u er voor kunt zorgen dat uw naaste zelf weer verantwoordelijkheid gaat dragen. U leert weer beter voor u zelf te zorgen en u krijgt handvatten en tips om anders met het gebruik van uw naaste om te gaan.

Waar kan ik het programma gebruiken?
Het programma kan worden gebruikt op je computer en is ook geschikt voor mobiel. Dit betekent dus dat je overal kunt werken aan je doelstellingen, waar je ook bent.
De link naar de online zelfhulp vind je hieronder.

» Lees hier meer over Samen Nuchter
Gemiddelde (0 Stemmen)
Samen Nuchter

Organisatie:

Jellinek