Pollennieuws

Pollennieuws is een applicatie waarmee u dagelijks op de hoogte wordt gehouden van actuele informatie over pollen en hooikoorts en waarmee u uw eigen hooikoortslogboek kunt bijhouden.
Pollennieuws wil mensen in staat stellen om pollenplanten die hooikoortsklachten veroorzaken te leren herkennen en te mijden als ze bloeien. Ideaal om even te bekijken voordat u gaat sporten, recreƫren of wandelen in de buitenlucht. Het biedt u ook de mogelijkheid om uw hooikoortsmedicatie af te stemmen op de actuele situatie.

Voor wie is de app?
Doelgroep is mensen met een allergie voor pollen

Waarvoor kun je de app gebruiken?
Tijdig signaleren wanneer bloeiende bomen of grassen in bloei komen of in volle bloei staan. Attendering en informatie ter voorkoming of verergering van klachten als hooikoorts/allergische reacties.

Wat kan de app?
In de Pollenkalender wordt de bloeiperiode van de belangrijkste bomen, struiken, grassen en kruiden weergegeven. In combinatie met het logboekje kan het verband gelegd worden tussen de bloeiperiode van specifieke planten en de eigen klachten. Het logboekje helpt om hooikoorts of pollenallergie beter te managen. De informatie in het logboekje is printbaar en is ook waardevol in contact met de huisarts en specialist.

Waar kan ik de app downloaden?
Download de Android versie bij Google Play
Download de IOS versie bij de Itunes store
Bekijk Pollennieuws ook op de website

» Bekijk hier de website van Pollennieuws