Alcohol onder controle

Als je iets wilt doen aan jouw overmatige alcoholgebruik, en het lukt je niet om hier zonder hulp mee te stoppen, kan dit programma je hierbij helpen.
Voor wie?

Voor wie is het programma bedoeld?
Het programma is bedoeld voor mensen die kampen met overmatig alcoholgebruik en die het niet lukt om hier zonder hulp mee te stoppen.

Waarvoor kun je het programma gebruiken?
Het programma is ontwikkeld voor lichte/matige problematiek; bij zware alcoholverslaving zal intensievere begeleiding nodig zijn en we raden je in dat geval dan ook aan om hiervoor hulp te zoeken.
- Tijdsindicatie: 6 weken

Wat kan het programma?
In dit programma ga je in verschillende stappen werken aan jouw drinkgewoonten, het behouden van motivatie en ga je aan de slag met stressregulatie. Je begint met het registreren van je klachten en gaat onderzoeken wat de triggers zijn voor jouw alcoholgebruik. Vervolgens gaan we op zoek naar gezonde vervangingen voor je gedrag en ga je werken aan je motivatie. Je gaat doelen stellen en tijdens het afbouwen van je alcoholgebruik werk je aan het bijstellen van je doelen, het verminderen van je stress en het volhouden van je doelen.

Waar kan ik het programma gebruiken?
Start het programma direct met de knop hieronder!

- Alleen na inloggen/aanmelden kun je het programma gebruiken

» Bekijk hier alle Gezondeboel programma's die we aanbieden
Alcohol onder controle

Organisatie:

Gezondeboel