Terug

Programma

Bewegen

Over het programma

In dit programma motiveren we je om meer te gaan bewegen, te gaan sporten en minder stil te zetten. Je kunt verschillende redenen hebben om meer te willen bewegen. Bijvoorbeeld omdat je je vaak futloos voelt en graag wat energieker wilt zijn, of omdat je last hebt van overgewicht en daarom meer wilt bewegen om af te vallen. In dit programma ga je hiermee aan de slag.

Voor wie?

Het programma is geschreven voor iedereen die meer willen bewegen. Dit kunnen kleine stapjes zijn, zoals vaker de fiets nemen naar je werk of grotere stappen, zoals intensiever sporten.

Korte inhoud 

Je begint het programma hoeveel je eigenlijk zou moeten bewegen en met de voordelen van bewegen. Hierna kan je kiezen tussen drie verschillende onderwerpen: beginnen met bewegen, intensief sportenen bewegen en werk. Bij elk van deze onderwerpen komt aan bod hoe je het kan volhouden en worden tips gegeven over bijvoorbeeld het combineren van sport en een (onregelmatig) werkrooster. In de sessie Beginnen met bewegenligt de focus op het beginnen met meer matig intensief bewegen. De sessie Intensief sportenricht zich op het fitter en sterker worden door meer te sporten. Hoe je een drukke baan kan combineren met meer bewegen, komt in de sessie Bewegen en werkaan bod. 
 

Tijdsindicatie: 2-4 wekenAlleen na inloggen of aanmelden kun je het programma gebruiken!


Bewegen