Terug

Programma

Kennis van Gezondheid

Over het programma

Wil je op een breed vlak basisinformatie hebben over gezondheid en leren hoe je goed voor jezelf kunt zorgen? Dan is dit programma iets voor jou. 

Voor wie

Dit programma is geschreven voor mensen die op een breed vlak basisinformatie willen ontvangen over gezondheid. Het kan gaan om vragen over leefstijl, over psychische klachten, over de weg in de zorg in Nederland of basisvragen over veelvoorkomende klachten.

Korte inhoud

Het programma start met een algemene introductie over gezondheid. Vervolgens ga je onderzoeken waarom je wilt dat er iets verandert. Je kunt kiezen uit drie onderdelen: Het dagelijks leven, dit onderdeel gaat over leefstijl waarbij de themas slaap, voeding en beweging worden besproken; Lekker in je vel, hier gaat het over psychische gezondheid, klachten als somberheid, stress en piekeren worden besproken; en De weg in de zorgwaarin informatie wordt gegeven over waar je naartoe kunt voor je klachten, hoe je je kunt voorbereiden op een gesprek met een hulpverlener en wat je zelf kunt doen om lichamelijke klachten te verminderen. In ieder onderdeel ga je actief aan de slag met oefeningen, voorbeelden en tips. Verder krijg je handvatten om goed voor jezelf te zorgen. 


- Tijdsindicatie: 3-7 wekenAlleen na inloggen of aanmelden kun je het programma gebruiken!


Kennis van Gezondheid