Terug

Plek

Museum Het Schip

Museum Het Schip is een museum met een sociale functie. De enthousiaste gids neemt je mee langs de architectuur van "arbeiderspaleis" Het Schip, toont je de prachtige details en vertelt over de geschiedenis van sociale huisvesting van de Amsterdamse School. Het toont de bijzondere geschiedenis van de Spaarndammerbuurt en haar bewoners.

Het museum is zich bewust van haar speciale plek in de buurt. Er is een lunchroom met prachtige binnentuin waar men in alle rust van de architectuur kan genieten. Daarnaast organiseert Museum Het Schip met regelmaat buurtgerichte activiteiten, waarbij ze mensen via sociale media, de wijkkrant en/of flyers uitnodigen, om zo de sociale cohesie te bevorderen. Ook zijn er vergaderruimtes waar buurtinitiatieven, woningbouwverenigingen en de Gemeente gebruik van maken.

Het museum bestaat uit de vaste collectie Amsterdamse School: Verbeelde idealen en wisseltentoonstellingen. Tot 1 september 2018 is de tentoonstelling Publieke Werken en de Amsterdamse School te zien over het straatmeubilair en openbare gebouwen. Het museum is gratis te bezoeken met de Museumkaart en Stadspas (groene stip).

OPENINGSTIJDEN
Dinsdag t/m zondag
11.00 - 17.00 uur
Adres
Oostzaanstraat 45, 1013WG
Contact
020 6868 595/06 4842 6751   info@hetschip.nl
Sociale media
FaceBook   Twitter

» Meer informatie..
Gemiddeld (0 Stemmen)
Museum Het Schip