Terug

Organisatie

Dock

DOCK helpt mensen hun eigen leven en het leven van anderen te verbeteren. Ieder mens heeft talenten om in te zetten voor zichzelf en voor anderen. Veel mensen zijn bereid om anderen te helpen en iedereen heeft soms hulp nodig. Medewerkers van DOCK ondersteunen mensen in het nemen van initiatieven. Zij leggen contacten tussen mensen en organisaties in de buurt en brengen mogelijkheden samen. Met positieve resultaten.

Middenin de wijk

De sociaal werkers van DOCK staan middenin in de samenleving en kennen de wijk goed. Ze zijn thuis in de wijkcentra, de huizen van de wijk, op straat of op school. Ze werken graag samen met bewoners, vrijwilligers, professionals en natuurlijk met onze opdrachtgevers. Want wat je samen doet en waar je samen werkt, ontstaan goede ideeën. En plezier en energie.

Talent ontwikkelen

Jong of oud, alleen of samen, laag- of hoog opgeleid, met een groot of klein netwerk, werkzoekend of met een betaalde baan. Iedereen kan meedoen met onze activiteiten. Die organiseren we liever niet zelf. Niet omdat we lui zijn, maar omdat er vele enthousiaste en capabele bewoners en vrijwilligers zijn die dat graag doen. Die door te doen hun talenten kunnen ontwikkelen. En op die manier nieuwe kansen voor zichzelf en anderen creëren. En zich daar beter bij voelen.

Bewonersparticipatie

We ondersteunen bewoners die een idee voor een activiteit hebben of iets willen organiseren om het welzijn van bewoners te vergroten. Van idee tot uitvoering. Dit doen wij op een coachende manier. Wij nemen het initiatief niet over. Ook hier gaat het om de kracht van wij samen.

Onze ambitie is nog meer mensen uit de buurt bereiken. En sterker zien worden. Om samen mooie nieuwe projecten te starten. Zodat niemand meer eenzaam is en iedereen zich van betekenis voelt. We laten ons verrassen door de talenten van mensen. En door hun lef, om iets te doen. Bijvoorbeeld de Nederlandse taal beter leren, hun schulden aanpakken, een training volgen of een opleiding afronden, anderen helpen, werken aan een gezonde leefstijl, je relatie verbeteren, iets voor de buurt organiseren of een onderneming starten.
Adres
1014DB contact: Jorn van Heesch
Contact
06 43543409   jvheesch@dock.nl

Gemiddeld (0 Stemmen)
Dock

Activiteiten: