Terug

Document

Lonely in Mokum

Lonely in Mokum Reisgids Verbonden Stadis een uitgave van het Amsterdams Netwerk Eenzaamheid. Met een voorwoord door Eric van der Burg, Wethouder Zorg en Welzijn:

Dorpsgevoel in Amsterdam

In Amsterdam zijn veel mensen die het gevoel missen om verbonden te zijn met anderen. Het is heel naar als mensen zich steeds verder terugtrekken. Jezelf niet meer voor vol aanzien en zelfs lichamelijke klachten krijgen. Dat is ernstig. Dat is wat voortdurende eenzaamheid met een mens doet.

Dat is wat eenzaamheid met bijna 300.000 Amsterdammers doet. Eenzaamheid is een vraagstuk van ons allemaal. Het raakt ons allemaal. Eenzaamheid is onderdeel van het leven én van hoe we met elkaar samen leven.

We moeten het taboe doorbreken en eenzaamheid bespreekbaar maken. Dit vraagt om echt contact en om kleine gebaren. Maak van Amsterdam een dorp, waarin we gemeenschappelijkheid bevorderen. Waar we weten dat de zoon van de bakker hulp nodig heeft, dat de buurvrouw vier huizen verderop het gezellig vindt om te wandelen en waar we het normaal vinden om aan te bellen als we de buurman al een paar dagen niet gezien hebben.

De Aanpak Eenzaamheid vraagt niet om een hele zichtbare rol van de gemeente. Om eenzaamheid aan te pakken, hebben wij de Amsterdammers nodig. De gemeente faciliteert en ondersteunt waar zij kan. Ik roep iedereen op om met deze reisgids aan de slag te gaan en samen in actie te komen. Eenzaamheid kan al met een klein gebaar bestreden worden.
Gemiddeld (0 Stemmen)


Geen reacties gevonden..