Terug

Bericht

OLVG Coronacheck is beschikbaar voor bewoners van Groot Amsterdam

Bron:  https://luscii.com/nl/corona-virus/

Door de uitbraak van het coronavirus neemt de zorgvraag toe. OLVG bereidt zich hierop voor door nieuwe middelen in te zetten naast de reguliere zorg. Onder andere met een app: OLVG corona check. Aanmelden kan onderaan deze pagina.

OLVG corona check is bedoeld voor inwoners van Groot-Amsterdam die gezondheidsproblemen hebben die mogelijk door het coronavirus worden veroorzaakt. Met deze gratis app kan een medisch team mensen op afstand begeleiden. OLVG heeft de corona check samen met het Amsterdamse bedrijf Luscii ontwikkeld. 

Let op: deze app is geen vervanging van reguliere zorg of spoedhulp. Bent u ernstig ziek of heeft u een spoedvraag die echt niet kan wachten? Onderneem dan zelf actie. Bedenk ook dat uw klachten door iets anders dan het coronavirus kunnen worden veroorzaakt.

Hoe helpt de corona check u?

In de app kunt u dagelijks eenvoudig gezondheidsgegevens doorgeven. Bijvoorbeeld hoeveel u hoest, of u kortademig bent en wat uw temperatuur is. Het team van OLVG corona check beoordeelt de antwoorden die u geeft in de app. Als er een medische reden is om contact met u op te nemen, doen we dat binnen 24 uur (telefonisch of via een bericht in de app). Is er geen medische noodzaak om contact op te nemen, dan ontvangt u binnen 48 uur van ons een bericht. Ook kunt u zelf aangeven dat u gebeld wilt worden.

Goed voorbereid

Zorgverleners van OLVG kunnen met de corona check de gezondheid van grote groepen mensen op afstand volgen. Hiermee verwachten wij beter in te kunnen spelen op de zorgbehoefte in onze regio. Met uw hulp kan OLVG zich beter voorbereiden op de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Voor wie is de check?

 • OLVG corona check is momenteel beschikbaar voor alle inwoners van Groot-Amsterdam met een postcode tussen 1000 1119.
 • Dit gebied wordt later mogelijk uitgebreid.
 • U heeft internet en een smartphone of tablet met Android versie 7 of hoger of Apple versie iOS12 of hoger
 • U heeft een koortsthermometer.
 • U bent 18 jaar of ouder.

Hoe werkt het?

 • Hieronder kunt u zich gratis aanmelden.
 • Als u aan de criteria voldoet, ontvangt u via e-mail instructies om de app Luscii te installeren op uw smartphone of tablet.
 • In de app beantwoordt u dagelijks vragen over uw gezondheid. Iedere ochtend sturen wij u een bericht ter herinnering.
 • Uw antwoorden worden geanalyseerd door een medisch team.
 • Als er een medische reden is om contact met u op te nemen, doen zorgverleners van OLVG dat binnen 24 uur (telefonisch of via een bericht in de app).
 • Is er geen medische noodzaak om contact op te nemen, dan ontvangt u binnen 48 uur van ons een bericht.

https://luscii.com/nl/olvg-aanmelden/

 

» Meer informatie..
Gemiddeld (0 Stemmen)

Geen reacties gevonden..